Inloggen
  • +31 (0)492 51 63 49

Het nieuwe systeem om u te weren tegen insecten met wetenschappelijk bewezen werkzaamheid.

www.no-more-insects.nl
Stop insects

Ongediertepreventie Knaagdieren


Muizen, ratten of andere knaagdieren kunnen zeer grote schade aanrichten. Hierbij moet u denken aan zowel knaag- en graafschade. Muizen en ratten zijn bovendien de beruchte ziekteverwekkers.

Knaagdierenbestrijding

M2Z is uw specialist als het gaat om knaagdierenbestrijding. Met een effectieve bestrijding worden knaagdieren verdelgt. De volgende manieren van bestrijding biedt M2Z:

Bouwkundig en werings adviezen

Zorg ervoor dat de ventilatie openingen maximaal 0,5 centimeter breed zijn en openingen in buitenmuren moeten zijn afdicht. Voorkom zoveel mogelijk voedselaanbod.

Hygiëne

Alles op het gebied van schoonmaak. Zorg voor een zo min mogelijk voedselaanbod.

Fysische bestrijding knaagdieren

De vorm van fysische bestrijding van knaagdieren houdt in dat de leefomgeving van muizen, ratten of andere knaagdieren worden beïnvloedt. Hierbij worden de volgende factoren uitgesloten:

Mits aan de bovenstaande drie factoren wordt voldaan is een goede bestrijding realiseerbaar. Nadere toelichting van bovenstaande factoren wordt hieronder omschreven.

Beschikbaarheid van voedsel

Het is zeer essentieel dat losse voedingsmiddelen worden verwijderd uit de leefomgeving van knaagdieren. Dit is te realiseren door een juiste hantering van afvalverwijdering en hygiëne. Zorg ervoor dat voedingsmiddelen bewaard worden in verpakkingen welke bestemd zijn tegen knaagdieren. Mocht dit niet juist worden gehanteerd is een volledige bestrijding niet mogelijk.

Beschikbaarheid van water

Beschikbaarheid van water is vooral voor ratten essentieel. Het uitsluiten van de toegang tot water is een belangrijke factor.

Aanwezigheid van voldoende schuilgelegenheid

Knaagdieren gebruiken schuilgelegenheden voor voortplanting en om te schuilen. Toegang verhinderen of afsluiten kan er voor zorgen dat knaagdieren de leefomgeving minder snel bezetten of verlaten.

Mechanische bestrijding knaagdieren

Vallen zetten zijn vaak niet de eerste keus voor de bestrijding van muizen of ratten, maar bij het uitsluiten van giftig materiaal is het gebruik van vallen wenselijk. Indien juist geplaatst is het voorzien van lokaas overbodig. Bij bestrijding van grote groepen knaagdieren is het plaatsen van veel vallen wenselijk. Daarnaast bieden wij ook vallen aan waarmee knaagdieren levend gevangen kunnen worden.


Chemische bestrijding knaagdieren

De chemische bestrijding van knaagdieren is de meest toegepaste bestrijding. Effectieve bestrijding door middel van giftige lokazen waarmee binnen een kort tijdsbestek de knaagdieren worden verdelgd.

Het bestrijden van knaagdieren door middel van het gebruik van chemische middelen proberen wij te beperken en te allen tijde worden overige bestrijdingsmethodes eerst in ogenschouw genomen.

Soorten knaagdieren

Heeft u vragen of last van knaagdieren. Neemt u dan gerust contact met ons op of vraag een gratis inspectie aan.