Inloggen
  • +31 (0)492 51 63 49

Het nieuwe systeem om u te weren tegen insecten met wetenschappelijk bewezen werkzaamheid.

www.no-more-insects.nl
Stop insects

Vlooien

Wie kent niet het gejeuk en de irritatie aan het been als gevolg van een vlooienbeet. Sommige soorten vlooien kunnen zelfs ziekten overbrengen. Meestal zullen vlooien door huisdieren bij mensen in huis komen.

De meest voorkomende soort is de zogenaamde "kattenvlo". Deze komt, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden zowel op honden als katten voor.

Na iedere bloedmaaltijd legt het vrouwtje zo'n 4 tot 8 eieren. Het duurt gemiddeld, onder gunstige omstandigheden, 4 tot 6 weken voordat vanuit het eitje een volwassen vlo is ontwikkeld. Kattenvlooienhebben als vervelend kenmerk dat zij ook mensen bijten.  

Vakantieperiode

In de vakantieperiode gebeurt het veelvuldig dat er vlooienplagen ontstaan in huizen. Wanneer er geen beweging in huis is, bijvoorbeeld wanneer u met vakantie bent, komen de eitjes niet uit, maar zodra er beweging is in het huis komen de eitjes uit en begint de overlast. 

Met name wanneer de huisdieren het huis (tijdelijk) verlaten, kan een vlooienplaag ontstaan. Zodra u de deur opent bij terugkomst van vakantie, kunt u besprongen worden door honderden uitgehongerde vlooien, op zoek naar een  bloedmaaltijd.

Wat u zelf kunt doen om een vlooienplaag te voorkomen is stofzuigen. Hierbij moet er wel aan gedacht worden om de stofzak na iedere stofzuigbeurt te vervangen.

Ter voorkoming van een vlooienplaag na de zomervakanties kan het zinvol zijn om het huis vooraf, preventief, te behandelen. Hierbij moet ook op plaatsen waar u normaal gesproken niet komt of loopt de behandeling worden uitgevoerd. Hiervoor zijn in de handel middelen verkrijgbaar die u zelf kunt toepasssen. Ook zijn er middelen verkrijgbaar waarmee huisdieren behandeld kunnen worden om vlooien te voorkomen. Volg wel, bij het gebruik van een of meer van deze middelen, te allen tijde de voorschriften van het etiket.